Kertépítés

Hajszolt és rohanó világunkban egyre többen éreznek késztetést, hogy a kertjüket a természet igazi kis darabkájának teremtsék meg. Lépésnyiről szeretnénk élvezni az évszakok változásának szépségét, felszabadultan játszani a lurkókkal, otthont adni vidáman daloló madaraknak, vagy csak csodás csendben és üdítő környezetben megpihenni. Ettől válik a kert az otthonunk részévé, melyet tudatosan kiépítve élvezhetünk igazán és sokáig. Ez a kertépítés lényege.


Kertépítés Debrecen

A kertépítés során egyféle miliőt, életérzést kívánunk életre hívni s ma számtalan kerttípusból szemezgethetünk. Azt hiszem, ha azt mondom falusi kertek, mindenki szemei előtt megjelennek azok a tarka virágoktól illatozó, idillikus kertek, ahol hatalmas árnyékú fák alatt ücsöröghetünk és a régi, kiszolgált talicska ötletes virágágyásként éled újra.
Napjaink divatos design kertjei viszont többnyire a minimalista stílusjegyeket hordozzák magukon. Ezek az alaposan megtervezett kertek a házak hangulati és látványi folytatásai, ahol a kertépítés során az anyagok és növények precíz összeállításával letisztult szeletét alkothatjuk meg a természetnek.
Ezzel szemben a kertépítés reneszánszát élő iránya, a szabadidőkert is lehet szemet gyönyörködtető, attól függetlenül, hogy itt minden szeglet az aktív szabadidő szolgálatában születik meg. Ezért e kerttípus jellemzően gyepesített tágas terek és a széleken helyet kapó sövények, örökzöldek és virágok társulása. Az egész kert egy természetes, életteli játszótér, ahol a kertépítés elhagyhatatlan eleme a hinta és a szalonnasütő vagy grillező hely.

Manapság szeretjük a különböző stílusokat keverni a kertépítés során, egyedi igényeinkhez igazítani, s ha eldöntöttük milyen kertet is szeretnénk, még néhány fontos kérdést tisztázni érdemes!

 • Ha van már valamilyen kertünk, mennyi maradjon meg belőle változatlanul?
 • Szeretnénk-e madárcsicsergést a kertünkbe?
 • Van-e valamilyen növényallergiánk?
 • A nap melyik szakában töltjük a legtöbb időt kertünkben?
 • Mennyi időnk és energiánk lesz a kertgondozásra?
 • Lesz-e parkoló, s annak milyen lesz a burkolata?
 • Tartanak-e házi kedvencet a kertben?
 • Terveznek-e sziklakertet, csobogót vagy kerti tavat?
 • Melyek a kedvenc növények?
 • Hogyan oldjuk meg a locsolást?
 • És persze mekkora összeget szán a kertépítés megvalósítására?
Kertépítés Debrecenben

Csapatommal segítek e kérdések tisztátázásában, a kertépítés tervezésben és a teljes körű kivitelezésében, Debrecenben és környékén, családoknak és lakóközösségeknek. Minden terhet leveszünk az Önök válláról, hiszen gondoskodunk az eltávolítandó növényekről, a földcseréről, muncsolásról, vakond háló és öntözőrendszer kiépítéséről, murva, kulékavics, díszkövek, sziklakövek, növények beszerzéséről és a munkálatok után maradt zöld hulladék elszállításáról.

Kertfenntartás

Minden munka az én kezemben összpontosul, Önnek csak a gyönyörködés marad! Kérem tekintse meg néhány eddigi munkámat!

Amennyiben kertépítésre van szüksége Debrecenben, vagy környékén hívjon bizalommal!